helyi_onk_kituzes

HVB_hat.png

Helyi onkormanyzati.png

Nemzetisegi onkormanyzati.png

Aktuális hírek

„Nagy Faültetés” című könyv

2017. november 21. 16:10
 
 

A KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS SEGÍTÉSE A FÜZESGYARMATI ÓVODÁBAN

Pikó Csaba - a Golden Pallet Kft. ügyvezetője - és Gergely Mária - a Promote CEE stratégiai vezetője - közös szervezésének eredményeként 2017. október 26-án könyvátadásra került sor a Füzesgyarmati Lurkófalva óvodában.

A Promote CEE alapítói nap, mint nap azon dolgoznak, hogy kedves, inspiráló és nevelő célzatú meséket készítsenek a csöppségeknek.

Az azonos cél hozta össze ezen a napon a szakembereket, amely eredményeként a Golden Pallet Kft. 172 db mesekönyvet vásárolt meg a szerzőktől és ajándékozott az óvoda lakói számára.

Az átadón Pikó Csaba ügyvezető elmondta, hogy nagy meglepetésére az EPAL (Európai Raklapgyártók Szövetsége) honlapján figyelt fel a „Nagy Faültetés” című könyvre. Cégük környezettudatos működtetése és a társadalmi felelősségvállalás - kiemelt célként van jelen munkájuk során. Ennek szellemében 2013-ban kötelezte el magát a cég az FSC (Forest Stewardship Counsil ®) nemzetközi szervezetének elvei mellett, az elsők között Magyarországon. Ezáltal teljes mértékben elhatárolódnak az illegális fakitermeléstől, a nagy természetvédelmi értékek elpusztításától, illetve a hagyományos és emberi jogok megsértésétől az erdészeti tevékenységek során.

A “Tibi tigris” sorozat első könyve témáját tekintve is teljesen azonos célokat fogalmaz meg, s érdekes az egybeesés, hiszen a szerzők és a raklapgyártó is Füzesgyarmathoz kötődik.

Az átadást Gergely Mária szervezte, s jelen voltak a könyv írói is, Tímár Mariann és Kálmánchey Anett is. A könyv a gyerekek nyelvén környezetvédelmi jó megoldásokat mutat be, vidám rajzokkal színesítve.  Az erdők és fák védelmével, a faültetés fontosságával foglalkozik. A faültés jó példa arra, hogy megmutassuk gyermekeinknek, hogy már kis törődéssel, egy apró cselekedettel is sokat tehetünk környezetünk védelméért.

Az óvoda vezetője Károlyi Zsigmondné Rózsika kiemelte, hogy az intézményben több mint tíz éve folyik a környezettudatos életmódra való felkészítés, melynek újabb kiváló eleme valósulhatott meg egy helyi vállalkozás és egy civil szervezet együttműködése által.

Tőkésné Gali Mónika

 

Tibi Tigris 3

Tibi Tigris 4

 

   TOP-2.1.3-16 TOP-1.2.1-15 TOP-4.3.1-15 TOP-5.2.1-15 TOP-3.2.1-16 TOP-2.1.2-16 vp6_7_2_1_7 efop_2_4_3_18_2018 Fzesgyarmat KEOP Projekttbla 4_1_1_ Projekttbla testverprogram top_5_3_1

 

Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058, Fax: 06-66/491-361, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.