helyi_onk_kituzes

HVB_hat.png

Helyi onkormanyzati.png

Nemzetisegi onkormanyzati.png

Aktuális hírek

Helyi Értékek Bemutatása Konferencia

2017. december 04. 08:15

Helyi Értékek Bemutatása című Konferencia és Kiállítás Füzesgyarmaton

Helyi Értékek Bemutatása című Konferencia és Kiállítás Füzesgyarmaton

2017. december 8-án (pénteken) 14 órától Helyi Értékek Bemutatása című Konferencia megrendezésére és  Körös-Sárrét Értékei Kiállítás megnyitójára kerül sor!

A kiállítás és a konferencia helyszíne:  Hotel Gara Szitás Erzsébet terme.

Cím:  5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 92.

A konferencia célja a helyi értékteremtés, fejlesztés és mentéshez szükséges források feltérképezése, a környékhez köthető kiemelkedő helyi, tájegységi értéktári elemek bemutatása, Füzesgyarmat és az együttműködésébe bevont települések helyi értékeinek bemutatása és népszerűsítése. Ebbe a rendszerbe szervesen illeszkedik a települések helyi értéktáraiba felvett elemek bemutatása is. 

A program a Földművelődési Minisztérium és Hungarikum Bizottság támogatásával készül (HUNG-2017/4367). 

Az esemény a Települési Értéktár Bizottság, Füzesgyarmat Város Önkormányzata, a Hegyesi János Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény és a Tourinform Körös-Sárrét Iroda szervezésében valósul meg. A rendezvényen Füzesgyarmat és az együttműködésébe bevont települések, Bucsa, Kertészsziget és Szeghalom értékei kerülnek bemutatásra. 

A Konferenciához kapcsolódóan kísérő rendezvényként kerül megrendezésre a „Körös-Sárrét Értékei” c. kiállítás, melyen Füzesgyarmat és Szeghalom Város Önkormányzata, valamint Bucsa és Kertészsziget Önkormányzata Értéktárába felvett értékek bemutatására kerül sor.

A kiállítás megnyitóján az „Épített örökségeink” c. kisfilm az együttműködő települések jeles épületeit, műemléképületeit mutatja be. Békés megye északi részén elhelyezkedő Körös-Sárrét, a hajdani Nagy- Sárrét  négy települését mutatjuk be filmben.  Amikor egy új településen jár az utazó, az emberek mellett épületekkel is találkozik. Ebben a filmben ezeken az épületeken keresztül mutatjuk be ezt a vidéket. Ezek a mi épített értékeink..

A rendezvény helyszínén, 2017. december 8-án (pénteken) 17:30 órától Dr. Kun Edit  festőművész vadászati témájú   alkotásaiból is nyílik  kiállítás. Festményein a valóság hangulatát próbálja életre kelteni, arra vágyva, hogy méltóak legyenek témájukhoz. A képein megörökíti az erdők, mezők szépségeit, a valóság hangulatát, a benne élő magyar vadfajokat. A kiállítását Bránya János, a  Békés Megyei Vadászkamara  és Szövetség, Kulturális és Történelmi Emlékhely Bizottság elnöke fogja megnyitni.

A helyi értékeket több éve gyűjti a településeken működő közművelődési intézmények. Nem tartjuk elegendőnek azt, ha csak a gyűjtőmunkára összpontosítjuk a tevékenységünket, fontosnak tartjuk, hogy ezek az értékek bekerüljenek a köztudatba, azokat megismertessük a helyi lakossággal és a településünkre érkező turistákkal. Így tudjuk elősegíteni az értékek, hagyományok megőrzését, áthagyományozását, fenntarthatóságát. A helyi és térségi értékeket bemutató rendezvény megvalósításával és a filmmel a hozzáférhetőséget, a megismerhetőséget segítjük elő, mely mindenképpen alapja az értéktár további fejlesztésének is.

A rendezvényen való részvétel ingyenes , de regisztrációhoz kötött. 

A rendezvény tervezett programját és a kiállításokkal kapcsolatos információkat a meghívók tartalmazzák.

A jelentkezési lap  itt érhető el.  

Azokat a városunk honlapján is megtalálhatja:  www.fuzesgyarmat.hu

Információ: Tourinform Körös-Sárrét Iroda, Füzesgyarmat

Tőkésné Gali Mónika –  irodavezető; +36-66-470-395;  fuzesgyarmat@tourinform.hu

 
 
 


  TOP-2.1.3-16 TOP-1.2.1-15 TOP-4.3.1-15 TOP-5.2.1-15 TOP-3.2.1-16 TOP-2.1.2-16 vp6_7_2_1_7 efop_2_4_3_18_2018 Fzesgyarmat KEOP Projekttbla 4_1_1_ Projekttbla testverprogram top_5_3_1

 

Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058, Fax: 06-66/491-361, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.