Projekttbla 4_1_1_

Aktuális hírek

Sajtóközlemény

Füzesgyarmat Város Önkormányzata számára Európai Uniós támogatásból Egészségfejlesztési Iroda beindítására és működtetésére nyílt lehetőség.
Sajtóközlemény

Füzesgyarmat Város Önkormányzata számára Európai Uniós támogatásból Egészségfejlesztési Iroda beindítására és működtetésére nyílt lehetőség.
Az Önkormányzat 121 879 470.- forint uniós támogatást nyert a „Egészségfejlesztő és szemléletformáló programok a Szeghalmi kistérségben” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatásból Egészségfejlesztési Iroda kialakítása, valamint szűrő és életmódváltó programok valósulhattak meg.
A projekt megvalósítási időszaka: 2013. június 01. - 2015. március 31.

Mint általában Magyarországon, térségünkben is jelentkeznek azok a gyakran előforduló betegségek, melyek a rendszeres szűrővizsgálatokkal, helyes táplálkozással, káros szenvedélyek elhagyásával, a megfelelő testsúly elérésével, testmozgással jól szinten tarthatóak, a tüneteik enyhíthetőek és a szövődményeik is megelőzhetőek.

kistérség közép- és hosszú távú stratégiájában fejlődést jelent egy kifejezetten a prevencióval foglakozó iroda, mely a betegségek kialakulása csökkenésének lehetőségét jelenti.

Az Iroda feladatai közé tartozik a prevenciós programok hatékonyabb megvalósításában a lakosság széles körét elérő kampányszerű szűrővizsgálatok kezdeményezése, egészséges életmóddal összefüggő ismeretterjesztő előadások, programok, testmozgásra ösztönző programok szervezése, népszerűsítés, toborzás.

Az Egészségfejlesztési Iroda tevékenysége, szűrővizsgálatok és a programok költségei pályázati forrásból valósultak meg, így mindezeket a szolgáltatásokat az iroda ingyenesen biztosította a lakosság számára.

A szűkös költségvetés miatt a kistérség önkormányzatai önerőből nem tudták volna finanszírozni az ilyen típusú fejlesztéseket, ezért nagy öröm volt az önkormányzatoknak is, hogy sikeres elbírálást kapott a fent említett Európai Uniós pályázata és ezzel is támogatni tudta az itt élő lakosság egészségét.

Továbbiakban örömmel tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy az elkövetkező 5 év fenntartási időszak alatt is lehetőségünk lesz az egészséget támogató programok megvalósítására.

Kapcsolat:

Név/cím: Egészségfejlesztési Iroda Füzesgyarmat
5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 88.
Telefon: +36-70/207-9267

Eredeti sajtóközlemény megtekinthető IDE kattintva


Fzesgyarmat KEOP Projekttbla 4_1_1_ Projekttbla testverprogram top_5_3_1

 

Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058, Fax: 06-66/491-361, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.