Projekttbla 4_1_1_

Aktuális hírek

Üzleti fórumot tartottak a Körös-Sárréten

Üzleti fórumot tartottak a Körös-Sárréten
2013. július 29-én, hétfőn, a kora délutáni órákban került megrendezésre
              

 

 

Füzesgyarmat Város Önkormányzata, mint lead partner és a Bors Község Önkormányzata, mint projekt partner által elnyert, az ERFA Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 által támogatott HURO/1001/300 „Vállalkozáserősítő Program a Körös- Sárréten, valamint Bors és Térségében” című pályázat üzleti fórumára, mely az „ESÉLYEGYENLŐSÉG A MUNKA VILÁGÁBAN” címmel került megrendezésre. A program Bere Károly, Füzesgyarmat polgármesterének köszöntőjét követően először a borsi városmenedzser, Lukács Sándor, majd Bere Károly előadásával folytatódott, akik az együttműködési lehetőségekről, a települések intézményeiről és civil szervezeteiről tájékoztatták a jelenlévőket.

Csontosné Lakatos Gabriella az Ösvény Esélynövelő Alapítvány tevékenységét mutatta be. Az irodavezető elmondta, hogy céljuk a füzesgyarmati emberek életesélyeinek növelése, információval való ellátása, a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek segítése és a foglalkozatásuk elősegítése. Célcsoportjaik a hátrányos helyzetűek, nők, romák, fiatalok és a megváltozott munkaképességűek. Előadásában olyan innovatív programok megvalósítását mutatta be, melyek hozzájárultak a település és a kistérség foglalkoztatási helyzetének javításához.Szervezetük 150 főt foglalkoztat, ebből 130 fő megváltozott munkaképességű személy. 2006 óta az Alapítvány akkreditált foglalkoztató, ebben az évben kezdték működtetni a Rehabilitációs Üzemet Füzesgyarmaton. 2008 márciusában az önkormányzat segítségével Biharugrán is létrehoztak egy rehabilitációs foglalkoztató üzemet.Az üzemek működtetésén túl Füzesgyarmaton és a szeghalomi kistérségben beindították a pszichiátriai betegek nappali ellátását és a pszichiátriai betegek közösségi ellátását, míg Biharugrán az idősek nappali ellátását, a házi segítségnyújtást és az étkeztetést.

A program fórummal, majd a foglalkoztató megtekintésével zárult.

 

Füzesgyarmat, 2013.07.29.

Tőkésné Gali Mónika

 

“Conþinutul acestui material nu reprezintǎ în mod necesar poziþia oficialǎ a Uniunii Europene”

„Ezen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját

www.huro-cbc.eu

www.hungary-romania-cbc.eu


 Fzesgyarmat KEOP Projekttbla 4_1_1_ Projekttbla testverprogram top_5_3_1

 

Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058, Fax: 06-66/491-361, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.