Projekttbla 4_1_1_

Programok

Fűszeresek és Kézművesek Vására - 2012. április 28-29.

Fűszeresek és Kézművesek Vására - 2012. április 28-29.

2012. április 28-29.-Füzesgyarmat, Széchenyi u.

 

Füzesgyarmaton elsőként kerül megrendezésre ez a kiállítás és vásár, ahol egyszerre lesz látható és kóstolható a Magyarországon megtermő fűszer és gyógynövény választék valamint a kistermelők és kisgazdaságok által előállított tradicionális magyar népi ételkultúra.

Lesznek itt sajtok, mézek, lekvárok szörpök, kolbászok, sonkák, házi tészták és békési tájjellegű ételek. A nagyszabású kiállítás kiegészül a kézműves portékákkal, egyedi és zsűrizett termékek vásárával a nagyközönség számára pedig színes, látványos produkciókkal. A két napos vásári forgatagban helyet kapnak zenészek,táncosok és vásári komédiások, hogy a látogatók egy percig se unatkozzanak.

 

 

A színpadon folyamatosan bemutatkoznak a termékek és készítőik, de lesz ételkészítés, zöldségfaragás, lekvár és fűszer felismerő verseny. A helyi asszonyok dicsőségére megszervezésre kerül az első „házisüti" sütőverseny. A gyerekek részére, népi játszótér, doboz dobálás és egyéb népi játékok, valamint kézműves foglalkozások állnak majd rendelkezésre, a biztonság miatt elkülönített játékparkban.

 

Ízelítő a szórakoztató programokból: nosztalgiafotózás, népi ruha divatbemutató, íjász-solymász bemutató, városnéző sétakocsikázás, mesesátor, szkander verseny,mindkét napon tombola és a vásár végén elárverezzük a díjnyertes zöldségszobrász alkotását.

 

 

Díszvendég:
Rózsahegyi Gyógy- és Fűszernövény Forgalmazó Kft
Tófalvi Melinda és Szász Ilyés, méhészek Romániából

 

Vásár nagydíjat hirdetünk meg: a „Fűszeresek és Kézművesek Vására Díj 2012" nagydíjat, az a kiállító kapja meg, akinek a kiállítási anyaga és bemutatkozása, vásári megjelenése a felkért szakemberekből álló zsűri bírálata alapján a legszínvonalasabbnak bizonyul.

 

További információk: http://kezmuvesfeszt.webnode.hu vagy Gergely Mária Tel: 06/20-461-4661

 Fzesgyarmat KEOP Projekttbla 4_1_1_ Projekttbla testverprogram top_5_3_1

 

Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058, Fax: 06-66/491-361, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.