fgyvarosrehab_20140708

FGy-KEOPw

Aktuális hírek

Szeghalom Városi Baleset-megelőzési Bizottság Tájékoztatója

 

TANÉVKEZDÉS

 

Elkezdődött a tanév, így az oktatási intézmények közelében ismét megnő a forgalom, mely fokozott óvatosságot és figyelmet követel az arra közlekedőktől. Szeptember hónapban ezért, a tanítás előtt és után, a forgalmasabb helyeken lévő iskolák környékén rendőrök és polgárőrök segítik a diákok közlekedését.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program.

Az iskolarendőrök feladata, hasonlóan az előző évekhez, hogy folyamatos és közvetlen kapcsolatot tartsanak fenn az iskolák vezetőivel, pedagógusokkal, diákokkal, részt vegyenek az iskola életében.

Az iskola rendőre szülői értekezletekre is ellátogat majd, ahol a közlekedési szabályok betartására és a példamutatás fontosságára hívja fel a figyelmet. Fontos, hogy a szülők csak olyan kerékpárral engedjék iskolába gyermekeiket, amely közlekedésre alkalmas és a kötelező felszereléssekkel felszerelt. Autóban, ha a gyermek kora és testmagassága még szükségessé teszi, ne mulasszák el használni és megfelelő módon rögzíteni a biztonsági gyermekülést, és a biztonsági övet is mindig kapcsolják be.

Kérjük, hogy az iskolák környékén legyenek körültekintőek, igyekezzenek otthonról időben elindulni, mert a sietség figyelmetlenséghez, a figyelmetlenség pedig balesethez vezethet.

 

Szeghalom Városi Baleset-megelőzési Bizottság

 
Szeghalmi Vrosi Balesetmegorzesi Bizotsag_logo

 

 
 


Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058, Fax: 06-66/491-361, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.