fgyvarosrehab_20140708

FGy-KEOPw

Aktuális hírek

Tájékoztató a Füzesgyarmati hulladékszállításról

Karcag Térségi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft tájékoztatója.
Tájékoztató a Füzesgyarmati hulladékszállításról.

Tisztelt Füzesgyarmati Lakosság, Gazdálkodó Szervezetek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Füzesgyarmat város területén 2015. január 1-től a Karcag Térségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

Fontosabb tudnivalók:
- Az új szolgáltató átveszi az előző szolgáltatótól az edényeket, így a lakosságnál és agazdálkodó szervezeteknél a korábban kiosztott edények továbbra is használatban maradnak
- számlázásra és fizetésre a lakosság tekintetében továbbra is 2 havonként kerül sor, kivéve a csoportos megbízással rendelkezőket, ezek havonta kerülnek számlázásra. A gazdálkodó szervezetek esetében szintén havonta történik a számlázás.
- lehetőség nyílik 2015-től az ún. csoportos beszedési megbízás  kezdeményezésére, ehhez be kell fáradniuk a számlavezető pénzintézetükhöz, és ott meg kell adniuk a szolgáltató Karcag Térségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. GIRO azonosító számát: A24793959, és a számla első oldalán található felhasználó azonosító számát. (név fölött) Legegyszerűbb, ha a pénzintézetükhöz beviszik magukkal a hulladékszállítási számlájukat.
- Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. április 1-től a kizárólag a Karcag Térségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. által átadott, az adott időszakra érvényes matricával ellátott kukákat ürítjük ki. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2015. évre vonatkozó érvényesítő matricát 2015. február 1-e után az ügyfélszolgálati irodánkban tudják felvenni azon Ügyfeleink, akiknek nincs díjtartozásuk!
- a szállítási napok nem módosulnak :
o Kommunális hulladékszállítás: minden héten kedden és csütörtökön, az
eddigiek szerint
o Szelektív hulladékgyűjtés: négy hetente szerdán történik.

Szelektív gyűjtési (sárga zsákos) tudnivalók:
A közszolgáltatás keretében az újrahasznosítható hulladékok házhoz menő szelektív gyűjtőjárattal történő begyűjtést is a társaságunk végzi. A háztartásukban szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékokat díjmentesen szállítjuk el az otthonuk elől. Az erre a célra készített zsákokat a Kft. ingyenesen biztosítja a gyűjtés napján a lakosság részére. A későbbiekben lehetőség lesz a lakosság körében a szelektív gyűjtéshez használható sárga 120 literes kukák kiadására. Ennek a lehetőségét és módját a kellő időben hirdetni fogjuk!
- A hasznosítható hulladékokat az üveg kivételével (műanyag, papír, fém italos doboz, italos karton stb.) vegyesen kell gyűjteni a feliratos sárga zsákokban. A zsák oldalára rá van nyomtatva, hogy milyen típusú hulladékok kerülhetnek bele. Jó tudni, hogy ezek a hulladékok a zsákok kiürítése után emberek által kerülnek további válogatásra, tehát nagyon fontos, hogy kizárólag tiszta, szennyeződésmentes hulladékok kerüljenek a zsákokba!
- Ha bizonytalan abban, hogy egy adott hulladék betehető-e a sárga zsákba, akkor kérjük, hogy inkább a hulladékgyűjtő edénybe (kukába) helyezze azt el! Kérjük, hogy a túl apró, vagy szennyezett hulladékokat ne tegye a sárga zsákba! A palackokat, flakonokat, az italos kartonokat, tejes dobozokat hajtogassa össze, vagy tapossa laposra!
- Szelektív zsákok begyűjtési rendje 2015. I. félévében:
január 21., február 18., március 18., április 15., május 13., június 10.,
Kérjük, hogy minél többen vegyék igénybe a szelektív hulladékgyűjtési lehetőséget!

Társaságunk helyi képviselője továbbra is Márta Mária, aki az alábbi változatlan
elérhetőségeken várja szíves megkeresésüket:

Ügyfélszolgálati irodánk: Füzesgyarmat, Béke u. 1/C.

Ügyfélfogadás rendje:
hétfő, kedd, szerda, péntek: 8:00-10:00
csütörtök: 8:00-20:00
Telefon: 30/428-3438

Bízunk megtisztelő együttműködésükben!

Karcag Térségi Közszolgáltató Nonprofit Kft.


Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058, Fax: 06-66/491-361, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.