------------------------------------
HVB_hat.png
------------------------------------
Népszámlálás 2022
------------------------------------

Gyógyulni vágyóknak

Gyógyulni vágyóknak - Egészségturizmus helyi, környékbeli és távolról érkező vendégeinknek

Gyógyulni vágyóknak - Egészségturizmus helyi, környékbeli és távolról érkező vendégeinknek

Az oldalon áttekintést adunk, hogy Füzesgyarmaton és vonzáskörzetében milyen egészségturisztikai, gyógyászati és wellness lehetőségek állnak az idelátogató vendégek, és természetesen a helyi egészségturizmust kedvelők rendelkezésére.

Thermal Hotel Gara*** Gyógy- és Wellness Szálloda Füzesgyarmat

 

Szállodai információk:

 

Cím: 5525 Füzesgyarmat Kossuth u. 92.

E-mail: hotel@hotelgara.hu

Weboldal: www.hotelgara.hu

Telefon: 06/66-590-230

 

 

A négyszintes Thermal Hotel Gara*** Gyógy- és Wellness Szálloda a magyarországi idegenforgalmi palettán sokszínűségével és funkcionalitásával tűnik ki.
A szálloda a szellemi és fizikai felfrissülést keresők részére kitűnő szolgáltatásokat nyújt, valamint fakultatív programok széles választékát kínálja.

 

Thermál Hotel Gara - A szálloda főbejárata

Thermal Hotel Gara - A szálloda főbejárata

 

A családias hangulatot sugalló épület 14 darab lakosztállyal, 8 darab 3-4 ágyas szobával, illetve 53 darab kétágyas szobával várja az ideérkező vendégeket.

 

 

Kétágyas szoba a Hotel Garában

Kétágyas szoba a Hotel Garában

 

Az ízek felejthetetlen kavalkádját nyújtja a szálloda szerves részeként működő légkondicionált Gara étterem, melynek hangulata, tájjellegű ételei, méltán elismertek és népszerűek a vendégek körében.

 

Az impozáns étterem

Az impozáns étterem

 

Az étterem egy másik nézetből

Az étterem egy másik nézetből

 

A szálloda vendégei a patkó alakú belső udvaron kialakított úszó-, gyermek-, és gyógyvizes medencében, a nyolc személyes pezsgőfürdőkádban, szaunában, szoláriumban, kondicionálóteremben, biliárd-rex teremnél, asztalitenisznél valamint a műanyag borítású teniszpályánál is hódolhatnak a kikapcsolódásnak, az aktív pihenésnek és a gyógyulásnak.

 

A Thermal Hotel Gara*** Gyógy- és Wellness Szálloda nemcsak a pihenni szándékozóknak áll a rendelkezésére, hanem megfelelő infrastrukturális lehetőségeivel vállalati konferenciák, rendezvények és tréningek lebonyolítására is alkalmas. A szálloda két konferencia teremmel, valamint két szekcióteremmel rendelkezik, amelyek légkondicionáltak, és standard technikai berendezésekkel felszereltek: projektor, kivetítő, flip chart, hangosítás, televízió, videó- és dvd lejátszó. Ezeken kívül a tájjellegű ételek, és minőségi hazai borokat kínáló klimatizált étterem, drink bár, és őrzött parkoló teszi Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb rendezvény helyszínévé.

 

A konferenciaterem

A konferenciaterem

 

A Thermal Hotel Gara*** Gyógy- és Wellness Szálloda a hagyományos családi üdültetés és konferenciaturizmus mellett a gyógyászati igények kielégítésére is alkalmas. (Mozgásterápiák, Pakolások, Masszázsok, Elektromos kezelések, Fürdők). Orvosi rehabilitáció keretében társadalombiztosítással a következő szolgáltatások vehetők igénybe: gyógyvizes gyógymedence, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, 18 éves kor alatt csoportos gyógyúszás.

 

A Thermal Hotel Gara*** Gyógy-és Wellness Szálloda kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít mind családok, mind pedig baráti társaságok részére is.

 

Gara Mozgás- és Egészségterápiás Centrum:

 

GYÓGYVÍZ HATÁSA, GYÓGYVÍZ ÖSSZETÉTELE:

 

Gara Mozgás- és Egészségterápiás Centrum, ahol különböző gyógyfürdő szolgáltatások vehetők igénybe szakorvosi beutalóval is.

 

Így szállodánk a hagyományos családi üdültetés és konferencia turizmus mellett már a gyógyászati igények kielégítésére is maximálisan alkalmassá vált.

 

A gyógyászati egység a mozgásszervi megbetegedések teljes körű kezelési lehetőségén túl jelentős mértékben járul hozzá a rehabilitáció, a sebészet, ortopédia, a belgyógyászat, a nőgyógyászat, az urológia, a neurológia,  a pszichiátria terápiás igényeihez is.

 

Gyógyászati hasznosítás mellett egyre jelentősebb igény mutatkozik a sport-fitnesz testkozmetika területéről.

 

Itt az automatikus masszázs-, pezsgőfürdő, ill. a sport- és frissítő masszázskezelések népszerűsége közismert, de érezhetően növekszik az elektroterápiának a sport-fitnesz-testkozmetikai területen történő előretörése is.

 

Ezen belül kiemelten a testfelépítés, a cellulítis-, lipolízis kezelés, a kozmetikai iontoforézis-, és ultrahangkezelés szerepel.

 

A gyógyászati központ kialakításának koncepcióját, a térségi igények figyelembevétele mellett, az országosan jelentkező igények is jelentősen befolyásolták.

 

A térség egyedülálló természeti és turisztikai adottságai, valamint a szálloda teljes körű felújítását követő kiterjedt és erőteljes marketing tevékenységünk következtében egyre többen keresik fel szállodánkat pihenés, kikapcsolódás, illetve gyógyulás céljából.

 

Figyelembe véve a fenti igényeket, a gyógyászati egységgel szemben a következő elvárásokat támasztottuk:

 

 • Széleskörűen használható legyen (gyógyászat, sport, fitnesz, elektro-kozmetika stb.), ezen belül kiemelten érvényesüljön terápiás kínálatának, lehetőségeinek sokrétűsége.
 • Technológiája színvonalával hosszútávon biztosítsa a vendégkörünk igényeit.
 • Igazodjon a szálloda minőségi elvárásaihoz, kapacitásához, profiljához.
 • Teljesítőképessége révén a megcélzott körzet terápiás centruma lehessen.
 • Üzemeltetése gazdaságos legyen.


A megépült gyógyászati egység egy 15 419 m2-es telken található, melyet fákkal, parkosítással, sportpályákkal tettünk hangulatossá, pihenésre, kikapcsolódásra alkalmassá.

 

Az épület cca. 1067 m2 alapterületű, kétszintes épület, melyben a földszinten találhatóak a betegek gyógyítását szolgáló, illetve a szükséges kiegészítő helyiségek.
A különböző szinteken elhelyezkedő helyiségek a tornaterem kivételével csúszásmentes greslappal vannak burkolva, a torna terem pedig sportpadló borítást kapott. A talaj szintjéhez viszonyított szintkülönbségek az előírásoknak megfelelő emelkedési szintű rámpákkal vannak ellátva, tehát a kerekesszékkel közlekedők számára is biztosított a kényelmes átjárhatóság.

 

 

A Gyógyászati Központ épülete

A Gyógyászati Központ épülete

 

A fürdővíz tisztasága érdekében a vendégek csak a zuhanyzón keresztül tudják megközelíteni a medencéket, ez alól kivétel a személyzet, és a kerekesszékkel közlekedő betegek, akiknek erre a célra külön bejáratú közlekedőt biztosítunk.

 

A rászoruló betegek vízbeemelését erre a célra kifejlesztett betegemelővel oldjuk meg.

 

A medencék működése megoldható töltő-ürítő rendszerrel, illetve vízforgatásos rendszerrel is. Mindkét esetben a min. 5%-os vízpótlást meg tudjuk valósítani.

 

A kültéri medence

A kültéri medence

 

A balneoterápiás medence a 90 cm-es mélységével, kényelmes ülőrészével, 36oC-os vízhőmérsékletével, ergonómiailag kedvező hatásával ideális helyszíne 18-20 ember gyógyfürdőzéséhez. A balneoterápiás medence és az azonos hőfokú, de 120 cm mély súlyfürdőmedence egy vízfelületet alkot, a medence mélyülését kényelmes lépcsővel hidaltuk át. A 3 db függesztő lyra felszerelése szervizfalra történt, míg a szakszemélyzet szervizfolyosóról végzi a feladatát.

 

A súlyfürdő medence

A súlyfürdő medence

 

A tornamedence a 32oC-os víz hőmérsékletével különálló vízfelülettel van ellátva, azonban a medencék ergonómiailag egységet alkotnak.

 

A tornamedence

A tornamedence

 

Tornamedence

Tornamedence

 

Gyógymedence

Gyógymedence

 

A fizioterápiás központ az általunk megcélzott, eltérő igényű célcsoportok igényei miatt két bejárattal rendelkezik.

 

Az épület közlekedő folyosói, nyílászárói oly módon lettek kialakítva, hogy a kerekes székkel közlekedők is akadálymentesen vehessék igénybe szolgáltatásainkat.

 

A szénsavas fürdő szaturátora az emeleti szintre történő feljutást biztosító lépcső alá lett elhelyezve. Azok a fürdőkádas kezelések, amelyek folyamatos manuális munkát igényelnek, négy oldalról a többi, pedig három oldalról körüljárhatóak.

 

Az iszapkezelő helyiségek tusolóval ellátottak, a kezelőágyak három oldalról jól körbejárhatóak. Az iszapfőző berendezés a beszállító állásfoglalása alapján két kezelőágy szakszerű kiszolgálását teszi lehetővé.

 

A masszázs kezelőágyak különböző magasságúak, mozgássérült emberek számára könnyen megközelíthetőek.

 

Az elektroterápia helyiségeiben két-két különböző kezelést nyújtó készüléket helyeztünk el guruló kocsikon, ezáltal a kezelőhelyiségben fekvő beteg részére a megfelelő berendezés a lehető legnagyobb rugalmassággal biztosítható.

 

Mindehhez hozzájárul még a szakképzett személyzet is, akik szaktudásukkal biztosítják a Vendégek teljes körű szakellátását.

 

Így tehát vendégeinknek biztosítani tudjuk az európai normáknak megfelelő, minden igényt kielégítő szállodai- és gyógyszolgáltatásainkat, az érintetlen alföldi táj szépségeit, nyugalmát, növény- és állat ritkaságait.

 

 

A Dévaványai Strandfürdő és Gyógyászat

 

A dévaványai termálfürdőben a 60-as évek elejétől indult be a termál medencefürdő és kádfürdő. A helybeli lakók több évtizedes használata során bebizonyosodott a víz jótékony hatása, leginkább a reumatikus megbetegedésekben. Többek között az ízületi és gerinckopásos betegségek, a lágyrész - reumatizmus, az idült reumatikus gyulladás, az ideggyulladás, az idegfájdalmak, az idegbénulás, sorvadt izmok kezelésére és gyógyítására.


A nagyszámú érdeklődés hatására a 90-es évek végétől fejlődésnek indult a fürdő, megnyílt az elektromos kezelő (ultrahang, iontoforézis, interferencia, ingeráram, galván- diadynamic áram kezelés), hydro - és balneoterápiás kezelések (szénsavfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, súlyfürdő), mechanoterápiás kezelés (gyógy masszázs), nátrium-hidrogénkarbonátos típusú, jodid iont is tartalmazó gyógyvíz. Enyhén barnás színű 52 °C.

 

Az egész évben működő gyógyászat és a szezonálisan üzemelő strandfürdő Dévaványa nyugati részén, közel 2000 négyzetméteren fekszik, melynek háromnegyed része zöld terület, park, napozó, játszótér, sportterület. Ez utóbbin strandröplabdázás, tollaslabdázás, kis és nagypályás futballozási lehetőség várja a vendégeket. Kisebb gyermekek szórakozását a hintával, mászókával, homokozóval ellátott játszótér biztosítja. A komplexumban található egy feszített víztükrű hideg vizes medence, amihez egy csúszda is tartozik, mellette egy szintén feszített víztükrű hideg vizes tanmedence. A csúszda használatáért a belépőjegy megvétele után nem kell külön fizetni. Meleg vizes kinti ülőpadkás termál medence teljesen átalakított formában, uniós normáknak megfelelően, a fürdőző vendégek igényeit figyelembe véve biztosítja a nyugodt pihenést az idősebb korosztály számára is. Felújításra került a gyermek medence is, mely lehetőséget ad a gyerekek önfeledt kikapcsolódására. A tanmedence szeptembertől áprilisig meleg vizes medenceként funkcionál, ami fedett kiúszóval van ellátva. Akik több napos kikapcsolódásra vágynak, kempingezést választva megtehetik fürdőnkben.

 

Reumatológiai szakrendelés: kedden és csütörtökön: 8:00-12:00 óráig.

 

Gyógyfürdő szolgáltatás és elektroterápiás kezelés: hétfőtől-péntekig 7:30-20:00 óráig.

 

Masszázskülönlegességek: aromás, alakformáló masszázs, narancsbőr ellen-testradír és masszázs, forró lávaköves masszázs.

 

Cím: 5510 Dévaványa, Sport út 5.

Információ a 06/66-483-127-es telefonszámon.

Weboldal: www.vanyastrand.hu

E-mail: dvfurdo@internet-x.hu

 

Képek a fürdőről:

 

A dévaványai strand főbejárata

A dévaványai strand főbejárata

 

Az úszómedence

Az úszómedence

 

Az úszómedence

Az úszómedence

 

A fedett gyógymedence

A fedett gyógymedence

 

 

Természetgyógyász-reflexológus házaspár szeretettel áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére

 

(Államilag elfogadott, Egészségügyi Továbbképző Intézet vizsgával, ÁNTSZ engedéllyel)

 

Kezelések élettani hatásai:

 

 • serkenti a vérkeringést, nyirokrendszert,
 • szabályozza a hormontermelő mirigyek működését,
 • fájdalomcsillapító hatású,
 • testi, lelki feszültséget old,
 • az idegrendszert nyugtatja,
 • harmonizálja az energiák áramlását.

 

Érdeklődni és bejelentkezni:

Pásztor István - 06/30-3186-739

Pásztorné Nagy Éva - 06/30-3636-616

Lakás: 06/66-477-292  TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BS1-2022-00027 pályázat linkelhető képe TOP_PLUSZ-1-1-1 pályázat linkelhető képe TOP_PLUSZ-1_2_3-21 pályázat linkelhető képe TOP_PLUSZ-2.1.1-21 pályázat linkelhető képe TOP_PLUSZ-1.2.2-21 pályázat linkelhető képe TOP_PLUSZ-3.1.2-21 pályázat linkelhető képe Projekttbla Building TOP-1.4.1-19 pályázat linkelhető képe TOP-1.4.1-19 pályázat linkelhető képe TOP-2.1.3-16 pályázat linkelhető képe TOP-1.2.1-15 pályázat linkelhető képe TOP-4.3.1-15 pályázat linkelhető képe TOP-5.2.1-15 pályázat linkelhető képe TOP-3.2.1-16 pályázat linkelhető képe TOP-2.1.2-16 pályázat linkelhető képe vp6_7_2_1_7 pályázat linkelhető képe efop_2_4_3_18_2018 pályázat linkelhető képe Fzesgyarmat KEOP pályázat linkelhető képe EFOP-3.9.2 pályázat linkelhető képe Projekttbla 4_1_1 pályázat linkelhető képe Projekttbla testverprogram top_5_3_1 pályázat linkelhető képe

 

Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058; 06-66/491-401; 06-66/491-858, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.