Közérdekű információk

„Életünk Európában” – testvérvárosi találkozó Füzesgyarmaton (HU)

eu_flag_europe_for_citizens_co_funded_en_[rgb]_left_ 

„Életünk Európában” – testvérvárosi találkozó Füzesgyarmaton
Beszámolója megtekinthető a képre kattintva

testv_prog_besz

 


 

„Testvérvárosok polgárainak találkozói”
ismertetője megtekinthető itt

 


 

„Életünk Európában” – testvérvárosi találkozó Füzesgyarmaton (HU)

Füzesgyarmat Város Önkormányzata karöltve Gmina Nowy Targ – járással (PL) és Bors Község Önkormányzatával (RO) sikeresen pályázott az „Európa a polgárokért testvérváros – programhoz. A támogatás eredményeként 2016. június 23-26 között az együttműködő települések résztvevői Füzesgyarmaton találkoznak.

A 4 napos rendezvény lehetőséget teremt a projekt célok elérésére és minél több polgár bevonására. A program második és harmadik napján egész napos hivatalos, kulturális, társadalmi és családi nyilvános programok kerülnek megrendezésre.

Az első nap a vendégek fogadásával, köszöntésével, a találkozó céljainak és a programnak az ismertetésével telik.

A második és harmadik nap programja az EU-val kapcsolatos tematikus kérdéseket és a projekt témáit tárgyalja. A második nap a fő európai intézményekkel foglalkozik, mint pl. az Európai Parlament, döntéshozatali eljárások és a projekt országainak szerepe az európai döntéshozatali folyamatokban. A nap címe: "Életünk Európában”, két előadást tartalmaz, amelyek témája: az EU Parlament és döntéshozatali eljárások, a partner országok szerepe a döntéshozatali mechanizmusban (ezt egy meghívott EU politika szakértő tartja), és a projekt partnerek sikeresen lezárult fejlesztési projektjei (előadók: a partnerek képviselői). Délután az Európai Pavilon érdekes programokkal várja az érdeklődőket, többek között az EU történelméről szóló rövid dokumentumfilmmel, valamint az előbb említett előadással a fejlesztési projektekről, és az EU-val kapcsolatos családi kvízjátékkal.

A harmadik nap címe: „Aktív polgárok Európában”, amely az aktív részvételre, a polgárságra, és Európa jövőjére fókuszál. Lesz egy előadás a polgárok jogairól és lehetőségeiről, és az EU demokratikus tevékenységeiben való aktív részvétel előnyeiről (előadó: meghívott EU szakértő), és egy közösségi fórum Európa jövőjéről, amelyet befolyásolnak az EU-s fejlesztési programok, és a bennük részt vevő polgárok. A többi program: rövid dokumentumfilm az EU polgári értékeiről, és az EU közösség demokratikus tevékenységéről, egy családi kvízjáték és egy kiállítás, amely a partner országok EU-s történelmét mutatja be a csatlakozásuktól kezdve.

A két napon a nyilvános programok 10.00-19.00 óráig tartanak. A hivatalos programok mellett lesznek kulturális, kézműves, ifjúsági, gasztronómiai programok is. A két nap hasonló szerkezete lehetővé teszi, hogy a látogatók érdeklődésüknek megfelelően válasszanak.

A negyedik napon kirándulást teszünk Békéscsabára, ahol a delegációk megismerkedhetnek a megyeszékhely eddig elért EU-s fejlesztéseiről.

Bővebb információ:

Tourinform Körös-Sárrét Iroda

H-5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 89.

www.fuzesgyarmat.hu;

e-mail: fuzesgyarmat@tourinform.hu

+36-66-470-395;

  TOP-3.2.1-16 TOP-2.1.2-16 vp6_7_2_1_7 efop_2_4_3_18_2018 Fzesgyarmat KEOP Projekttbla 4_1_1_ Projekttbla testverprogram top_5_3_1

 

Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058, Fax: 06-66/491-361, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.