------------------------------------
HVB_hat.png
------------------------------------
Népszámlálás 2022
------------------------------------

Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Kedves Vendégünk!

Nagy örömömre szolgál, hogy Füzesgyarmat város honlapján üdvözölhetem!

Kisvárosunk Békés megyében, a Sárrét központjában, a Szeghalom kistérségben, mint a megye "északi kapuja" helyezkedik el. A megyeszékhelytől, Békéscsabától 60 km távolságban, míg Debrecentől 75km-re található.

A történeti áttekintés „A város története" menüpont alatt található.

Úgy szeretném bemutatni szülővárosomat, hogy Ön érezze, miért szeretünk mi itt lakni, milyen szépségei vannak a látszólag egyhangú alföldi tájnak, milyen értékeink vannak, amiket másoknak is szeretnénk megmutatni.

Az Alföld szépségét Petőfi Sándornál senki nem énekelte meg szebben, de kísérletet teszek arra, hogy leírjam, nekünk füzesgyarmatiaknak miért szép és értékes.

Sehol nem látszik olyan teljes pompájában a napfelkelte, az alkony és a csillagos égbolt, mint itt a határban. Sehol nem lehet olyan távolságokat átlátni, mint itt a pusztán -távoli erdőket, békésen legelésző nyájat, vágtázó lovakat, egy-egy magányos gémeskutat.

Legnagyobb kincsünk, a kiváló minőségű „Sárrét gyöngye" gyógyvíz, mely a Kastélypark Fürdő vize. A feltörő 62 fokos termálvizet 1965-ben találták a szénhidrogén kutatások alkalmával. A felüdülésen kívül számtalan betegség gyógyírjaként szolgálhat, békés, nyugodt környezetben. Gyógyító szolgáltatást nyújt még a Gara Mozgás és Egészségterápiás Centrum orvos által javasolt különféle kezelések segítségével.

A természeti értékek mellett ajánlom figyelmébe a Galambos Hintókészítő Műhelyt, a Schamschula Virág ólom-és díszüveg készítő nyitott műhelyét, a Kézműves Egyesület egyedi munkáit, a lovas sport szerelmeseinek a nyaranta megrendezésre kerülő Lovas napokat, lovas táborokat, a vadászatot kedvelőiknek a csodaszép dámos erdőnket, a gazdag apróvad világunkat, az évente egyszer megrendezésre kerülő solymásztalálkozót. Érdekesség még a Csák Árpád által működtetett Mini Állatpark, mely különösen a gyerekek számára nyújt nagy élményt.

2000-ben városi címet kapott a település, ennek apropóján minden évben - július elején -, kétnapos kulturális rendezvénnyel ünnepelünk, Füzes Fesztivál néven.

Fontos számunkra épített környezetünk megóvása, tisztelete. Ajánlom a kedves látogató figyelmébe a gyönyörű Városházánk épületét, az Alföld egyik legnagyobb református templomát, mellette a több mint kétszáz éves parókia épületét, az unitárius templom különlegesen szép épületét, és az egykori kastélypark területén ma is meglévő kis ékszerdobozt, a katolikus kápolnát.

Látnivalóink között található még a paraszti kultúrát bemutató gyönyörű tájház, mely közösségi alkalmaknak is szívesen otthont ad, és a Szitás Erzsébet képtár, mely az alkotó 60 évnyi munkásságának alkotásait, értékes darabjait tartalmazza.

Az idegenforgalom élénkítése mellett az új városvezetés számára nagyon fontos a munkahelyteremtés is a településen. Gazdasági programunkban részletesen taglaljuk törekvéseinket, célkitűzéseinket, és várjuk azon befektetőket, akik alkalmasnak találnák településünket céljaik megvalósításához.

Remélem minél hamarabb személyesen is ellátogat hozzánk, ennek reményében köszönök el! 

 

  Tisztelettel:
  Koncz Imre
  Füzesgyarmat Város polgármestere

 

   TOP_PLUSZ-1-1-1 piac.PNG TOP_PLUSZ-1_2_3-21 TOP_PLUSZ-2.1.1-21 TOP_PLUSZ-1.2.2-21 TOP_PLUSZ-3.1.2-21 Projekttbla Building TOP-1.4.1-19 TOP-1.4.1-19 TOP-2.1.3-16 TOP-1.2.1-15 TOP-4.3.1-15 TOP-5.2.1-15 TOP-3.2.1-16 TOP-2.1.2-16 vp6_7_2_1_7 efop_2_4_3_18_2018 Fzesgyarmat KEOP  EFOP-3.9.2 Projekttbla 4_1_1_ Projekttbla testverprogram top_5_3_1

 

Önkormányzat elérhetőségei: Telefon: 06-66/491-058; 06-66/491-401; 06-66/491-858, E-mail: info@fuzesgyarmat.hu, Cím: 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.